Arkiv 2011

Arkiv 2011
12 januari, 2015 calle

Aktiespararna i Sverige premierar Jens Edlund med en ”Viking”jens

Jens Edlund, till vardags partner och revisor på Deloitte, premieras med en ”Viking” för sitt arbete med Åre Kapitalmarknadsdagar 2010. Priset delades ut i Stockholm och prisutdelare var Gunther Mårder, VD för Aktiespararna i Sverige.

En ”Viking” utdelas till personer som gjort mycket goda insatser för aktiesparare och aktieägare i Sverige.

– Jens Edlund har på ett förtjänstfullt sätt, genom att arrangera Åre Kapitalmarknadsdagar 22-23 april 2010, genomfört goda insatser för aktiesparare och aktieägare i Sverige. Detta pris skall också uppmuntra till framtida arbeten med Åre Kapitalmarknadsdagar, säger Gunther Mårder, VD för Aktiespararna i Sverige.

– Jag är hedrad och naturligtvis oerhört glad över att erhålla en sådan utmärkelse och särskilt roligt att detta blivit uppskattat av Aktiespararna i Sverige. Det känns ju också mycket motiverande att arbeta med Åre Kapitalmarknadsdagar 2011 som går av stapeln 24-25 februari. Jag kan också konstatera att när vi i regionen bestämmer oss för att göra något tillsammans så blir det bra, säger Jens Edlund, primus motor för Åre Kapitalmarknadsdagar som arrangeras för andra gången av företagarnätverket Executive Round Table – ett informellt företagarnätverk bestående av VD:ar och företagsledare för framstående bolag och organisationer i Norrland.

Startskottet har gått för kapital och entreprenörer i Åre

Åre Kapitalmarknadsdagar har öppnat dörrarna idag kl. 07.00 den 24 februari för börsbolag, entreprenörer, tillväxtbolag och investerare.

– Vår målsättning är att vara ”de bästa kapitalmarknadsdagarna utanför tullarna 2011”. Med 300 st aktiva besökare med fokus på affärer, tillsammans med tävlingar i World Cup, skapar vi ett vinterns Båstad i Åre, säger Jens Edlund, initiativtagare till Åre Kapitalmarknadsdagar.

– Ingredienserna för framgång och tillväxt för Sverige är entreprenörer och kapital. I Åre står vi för jästen, medan alla våra besökare spelar en central roll i detta framtidsbageri, fortsätter Jens Edlund, som hoppas på två bra dagar fyllda av affärskontakter och affärsavslut.

Några hålltider och personer 24 februari 2011:

Moderatorer Ebba Blitz och Gunther Mårder

07.00 Dörrarna öppnas på Holiday Club

08.30 Start Connect Finans- och Partnerforum

11.00 Presskonferens – Svenska Turistföreningen och Sweco (livesändning)

12.30 Inledning – Partner Deloitte Jens Edlund

12.45 Diös Fastigheter – CEO Christer Sundin (livesändning)

13.15 Vostok Nafta – CEO Per Brilioth (livesändning)

13.45 Norvestor – Partner Jarle Gundersen

14.15 Inlandsinnovation AB – Kansliråd Näringsdepartementet Thomas Bengtsson

15.45 Eurocon – CEO Peter Johansson (livesändning)

16.15 Mekonomen – CEO Håkan Lundstedt (livesändning)

16.45 Sveriges Regering – Handelsminister Ewa Björling

18.30 Live-analys Gunther Mårder – Sweco, Vostok Nafta, Eurocon (lokal Solskog)

18.30 Connect Springboard live – NUITEQ CEO Harry van der Veen

21.30 Peak Innovation – CEO Lars ”Linken” Lindqvist

Kontaktpersoner: Robbin Grönstedt (Information 070-252 80 34), Jens Edlund (Åre Kapitalmarknadsdagar 070-642 51 15), Anders Gothefors (Connect 070-335 19 19)

Ny hållbar satsning i fjällvärlden hufueosagqup2yaxpidjq

PRESSMEDDELANDE

Svenska Turistföreningen tillsammans med Sweco presenterar under Åre Kapitalmarknadsdagar ett förslag till investering på Sylarna Fjällstation. Förslaget har fokus på hållbarhet och blir det första i sitt slag i den svenska fjällvärlden. 

STF har funnits vid Sylarna i hundra år, och nu planerar föreningen en ny fjällstation för framtidens turist. Kraven på den nya fjällstationen är höga. Den ska tilltala en ny generations turister, vara en förebild inom hållbarhetstänkande och dessutom samla rennäringens, miljövårdens och turismens intressen i ett gemensamt upplägg.

– Vi ser att dagens fjällturister har andra behov än fjällturisterna hade för 30 år sedan. Många vill uppleva äventyret på dagen men samtidigt äta gott och sova bekvämt. Miljöhänsyn ses som något självklart och upplevelserna ska helst vara annorlunda och exotiska. Vi måste vara lyhörda för dessa förändringar nu när vi planerar att investera vid Sylarna, säger Birgitta Bergman, tf generalsekreterare och vd på Svenska Turistföreningen.

I en stor trendundersökning identifierade STF 14 viktiga turismtrender som präglar morgondagens turism. Några av trenderna är Vildmarkstrenden, som beskriver den ökade längtan till något vilt och ursprungligt, Dolce Vita-trenden, som beskriver en växande vilja att ge äventyret en bekväm och lyxig inramning, och Exotismtrenden, som beskriver en allt större nyfikenhet på det främmande och okända. Den nya fjällstationen vid Sylarna ska kunna möta dessa turismtrender.

Tillsammans med Sweco genomför STF en så kallad Designdialog där representanter från den lokala samebyn, länsstyrelsen, kommunen och universitetsvärlden deltar för att påverka utformningen av den nya fjällstationen på Sylarna.

– Genom att alla viktiga intressenter genomför utformningen tillsammans genom Designdialogen kan den nya Sylstationen leva upp till målet om social hållbarhet och bli en förebild inom turismutveckling, säger Andreas Gyllenhammar, miljöstrateg på Sweco.

Det första mötet i Designdialogen hölls den 23 februari, kvällen före Åre Kapitalmarknadsdagar där projektet presenteras för allmänhet, media och potentiella finansiärer.

– Svenska Turistföreningens satsning är mitt i prick för både Åre Kapitalmarknadsdagar och den satsning som Jämtland gör på turism och friluftsliv. Turism är en basnäring i vår region och det är helt avgörande för dess utvecklingstakt att man lyckas attrahera finansiering till strategiskt viktiga investeringar, säger Jens Edlund, arrangör av Åre Kapitalmarknadsdagar.

STF har under de senaste 5 åren investerat sammanlagt 58 miljoner kronor i fjällvärlden.

För mer information, kontakta

  • Mattias Grapenfelt, STF, destinationschef Mittsverige och projektledare för Sylprojektet; 070- 190 59 84, mattias.grapenfelt@stfturist.se
  • Birgitta Bergman, STF, tf generalsekreterare/vd; 070-830 48 24, birgitta.bergman@stfturist.se
  • Andreas Gyllenhammar, Sweco, Miljöstrateg; 063-685 50 37, andreas.gyllenhammar@sweco.se
  • Jens Edlund, Arrangör av Åre Kapitalmarknadsdagar; 070-642 51 15

Pressbilder: http://dl.dropbox.com/u/5254081/STF_Bilder.zip

300 besökare på Åre Kapitalmarknadsdagar och samarbete World Cup Damer

Med en fanstastisk första dag med 300 besökare, fortsätter Åre Kapitalmarknadsdagarmed med dag 2 som innehåller intervjuer och presentationer med bl a Investa, Skistar, Sweco, SCA och avslutas med premiär av Nya Nationalarenan och superkombinationen World Cup damer alpint.

– Vi kan summera första dagen med hela 300 besökare från Norge och Sverige. Det känns fantastiskt att vi lyckats attrahera så många besökare. En av framgångsfaktorerna är vårt samarbete med World Cup i Åre som vi hoppas kunna fördjupa ännu mer inför kommande kapitalmarknadsdagar i Åre, säger Jens Edlund från arrangörsgruppen.

Några hålltider och personer 25 februari 2011:

Moderatorer Ebba Blitz och Gunther Mårder

07.00 Dörrarna öppnas på Holiday Club

08.00 Investa Företagskapital – CEO Anders Lidén

08.30 Skistar – CEO Mats Årjes (livesändning)

09.10 Sweco – VD Sverige Eva Nygren (livesändning)

10.20 SCA – President SCA Forest Products Ulf Larsson (livesändning)

13.15 Premiär Nya Nationalarenan, Mats Årjes, Ewa Björling

13.30 World Cup Damer superkombination

Kontaktpersoner: Robbin Grönstedt (Information 070-252 80 34), Jens Edlund (Åre Kapitalmarknadsdagar 070-642 51 15)

Åre Kapitalmarknadsdagar live-presentationer nu på hemsidan

Åre Kapitalmarknadsdagar redovisar live-presentationer och filmer från Affärsvärlden, Diös, Norvestor, Inlandsinnovation AB, Näringsdepartementet, Aktietorget, Eurocon, Mekonomen och  Handelsminister Ewa Björling. https://arebusinessforum.se/film.html

Kontaktperson: Jens Edlund 070-642 5115